(+32)

053 78 56 97

04/01/2014 - Alindus start met distributie REDLINE ethylalcoholtesters

Alindus bvba heeft een akkoord bereikt met de firma Redline Pty Zuid Afrika voor de distributie van hun gamma van alcoholtesters voor éénmalig gebruik.

Alindus start met distributie REDLINE ethylalcoholtesters

Redline Pty is de uitvinder en op vandaag nog altijd de grootste producent wereldwijd van wegwerp alcoholtesters. Alle producten zijn genormeerd naar de strengste NAFX normering voor Europa. Redline is reeds jaren actief op de Franse markt, die altijd een voorloper is geweest naar alcohol preventieprogramma’s. Met Alindus hopen zij nu ook vaste voet in België te verkrijgen

Alcoholgebruik/misbruik op de werkvloer is volgens de laatste gegevens van Securex weer in opmars en betekend een reëel gevaar voor de werknemer, zijn collega’s en de onderneming. Waar de CAO100 van april 2010 ondernemingen verplicht een alcoholpreventieplan uit te werken blijft dit vaak beperkt tot een intentieverklaring. Meer en meer ondernemingen begrijpen dat dit niet volstaat, maar bevinden zich in de schemerzone tussen het recht werknemers te testen op alcoholgebruik en de plicht werknemers te vrijwaren van arbeidsprestaties indien onder invloed van alcohol. Bijkomende complicatie is dat meer en meer verzekeringsmaatschappijen zich beroepen op clausules in de polissen voor arbeidsongevallen die hen vrijwaren van aansprakelijkheid ingeval alcohol een duidelijk aanwijsbare factor is in de oorzaak van een arbeidsongeval.

De beschikbaarheid van wegwerp alcoholtesters in het preventiebeleid van een onderneming biedt de mogelijkheid op vrijwillige basis vast te stellen of een werknemer zijn arbeidstaak mag aanvatten. Laat uw werknemers op ludieke wijze kennis maken met het gebruik van alcoholtesters door ze bv als gadget aan te bieden op een personeelsfeestje. De drempel naar testen op de werkvloer zal spontaan verlagen. Redline Products zijn beschikbaar in verschillende verpakkingen, industrieel in wegwerpfolie of karton blisters voor retail en wederverkoop.

Wij staan graag ter beschikking voor meer informatie op info@alindus.be of tel 053/785697

Terug naar het nieuwsoverzicht

Alindus is exclusief verdeler van Showa handschoenen.
Bescherm uw personeel met de PBM's van Alindus, en verbreek uw record aantal dagen zonder ongeval. Contacteer ons!

Contacteer ons

Alindus bv
Wijngaardveld 13 - Noord V
9300 Aalst

T: 053/78.56.97
F: 053/77.60.30
E: info@alindus.be

Openingsuren

Alle werkdagen van 8u tot 12u en van 13u tot 17.00u.
Op vrijdag van 8u tot 12u.

design by Webnology - Offerte - Contact - GDPR - GDPR Verwerking